Bagaren bakar bästa bullarna!

20 juni 2020
lily_hansen

Doften av nybakade bröd och bullar ger en ljuvlig förnimmelse i näsan! Öppna dörren in till ett konditori och den utsökta doften gör att man bara vill sätta tänderna direkt i en nybakad och fräsch bulle. Även om man mycket väl kan baka egna bröd, bullar och tårtor, så har man inte alltid tid eller möjlighet. Ibland får man också inse sina egna begränsningar och att det man bakar själv inte alltid blir lika snyggt som hantverksbakade bagerivaror. Bagare och konditorer bakar för både gom och öga, genom att göra bakverken välsmakande och vackert garnerade.

 

Tårta, kaka, bulle eller bröd?

När man står och tittar igenom sortimentet på konditoriet så finns det allt från matbröd, frallor, mazariner och småkakor till smörgåstårtor som söta tårtor. Låt gommen vattnas en liten stund innan det är dags att välja det som lockar mest. Kanske får man inspiration när man beställer frukostbröd till en mysig långfrukost med gänget, eller hittar sina drömmars tårta för nästa stora högtid som skall firas. Sedan finns det givetvis bakverk i säsong också; till februari finns det härliga semlor, 4:e oktober firas kanelbullens dag, Gustav Adolf-bakelser i november och underbara lussekatter till jul.

   

 

Gör fika till ett internationellt begrepp

När man smiter in på ett bageri i Huddinge och beställer en kopp kaffe och något till, så gör man något typiskt svenskt; man fikar! Att fika är ett välkommet avbrott i vardagens göromål, och vill man lyxa till det när man antingen fikar själv eller med ett mysigt sällskap så går man gärna på ett bageri eller konditori. Ordet fika kommer från Malung och skinnarmålet ”fäka” som betyder kaffe. Ordet fika kan idag antingen betyda rätt och slätt en kopp kaffe bara, men likaväl en kopp kaffe med ett tilltugg. Var någonstans, och med vem, ska du fika idag?

Fler nyheter