Behandling för migrän önskas fort

17 oktober 2021
patrick_pettersson

advertorial

En del saker kan man inte förstå förrän man har varit med om det själv. Som krig till exempel. Eller ett krossat hjärta. Man kan säga att man förstår smärtan till den som klagar, men sanningen är att ingen som inte befunnit sig i situationen själv verkligen kan förstå på riktigt.

Det samma gäller migrän. Utan tvekan är migrän någonting av det värsta som går att uppleva på denna jord. Det vet du själv bäst. Mest troligt finns det en anledning till varför du har klickat dig in på den här texten efter att ha sökt på “migrän behandling” eller någonting liknande. 

Ingen som inte lider av migrän ska försöka intala sig att den förstår vad du går igenom. Inte när det bara säger “pang” och det är som om någon har slagit två cymbaler i huvudet på dig. Eller som att blixten slagit ned i huvudet. Du kan varken se eller röra dig när migränen slår till. Det går helt enkelt inte att förstå om man inte varit med om det själv.

 

Vaccination mot migrän?

Man pratar mycket om vaccinationer i dessa tider. Mot covid-19 såklart, men även mot äldre sjukdomar som påssjuka och mässling. Vad världen dock som mest behöver är ett vaccin mot migrän. Tänk om man kunde ta en eller två sprutor, och därefter aldrig behöva oroa sig över den sanslöst sprängande huvudvärken som verkar slå till vid de allra mest feltajmade tillfällena. 

En såda spruta hade man tagit utan att tveka. Men tyvärr lär det inte komma något vaccin mot migrän. Det är inte så det fungerar. Du får med andra ord fortsätta att leta efter behandlingar för din migrän på nätet. Och den här texten var kanske ett gigantiskt slöseri med din tid, för inte fick du någon lösning här heller. Ledsen, men så är livet.

Fler nyheter