Behöver du prata med en psykiatriker i Stockholm?

08 januari 2021
patrick_pettersson

Livet är hårt och tufft och det är svårt att leva ibland. Det går inte alltid att gå dansandes som i Sound of Music och vara glad, även om man skulle vilja. Precis som Disney Pixar-filmen Inside out från 2015 lärde oss så har sorgen en funktion. Vi måste tillåta oss själva att vara ledsna. Att gråta ut och ta emot tröst. Det är först därefter som vi kan tillåta oss själva att må bra igen.  

Ibland behövs det dock mer än att bara gråta ut för att kunna gå vidare och hitta en god tillvaro i livet. Man kan behöva någon att prata med. Kanske en lärare, kurator eller till och med en psykiatriker. 

En psykiatriker är en professionell samtalsperson som är utbildad inom psykologi.  Psykiatrikern hjälper dig att sortera dina tankar, känslor och att hitta vägar för att hantera trauma, stress och sorg. För många är en psykiatriker en enorm hjälp för att kunna få ett så bra liv som möjligt. 

 

 

Det kan förändra ditt liv

Många människor är skeptiska till att gå och prata med en psykiatriker. Det kan man faktiskt förstå. Ofta har man en känsla av att man vill reda ut saker på egen hand. Om man går till en psykiatriker är det som att erkänna att någonting är fel. Man kanske ser det som ett svaghetstecken att man inte själv räcker till. 

Naturligtvis finns det dock ingen skam i att gå och prata med en psykiatriker i Stockholm eller någon annanstans. Det finns till och med hur mycket vetenskap och forskning som helst som styrker att samtalsterapi är en framgångsrik metod för att uppnå bättre psykisk hälsa. Det är med andra ord inte konstigare än att gå till läkaren om man är sjuk. Att träffa och få hjälp av en psykiatriker kan förändra hela ditt liv.  

Fler nyheter