De bästa hamburgarna serveras i Östermalm

17 maj 2021
lily_hansen

Har du någonsin funderat på varifrån den smaskiga hamburgaren kommer? Många tror att ursprunget till hamburgaren kommer från den tyska staden Hamburg. Det stämmer dock inte riktigt att hamburgaren kommer från staden Hamburg, men däremot kommer hamburgerkött därifrån. 

Hamburgerkött som är gjort av hästkött har ingen koppling till den biff av nötfärs som vi vanligtvis benämner som hamburgare. Ursprunget återfinns i USA där man började servera enklare rätter i vissa restauranger. Det man säkert vet är att den första hamburgaren som man serverar den idag, serverades 1904 i S:t Louis på världsutställningen.

När bilismen i USA under 1930-talet ökade poppade det upp enklare restauranger längs vägarna i USA. Ganska snart uppstod begreppet ”food on the road” med vägrestaurangerna. Tack vare vägrestaurangerna utvecklades det koncept vi idag kallar för snabbmat. Idag är det inget konstigt att man grabbar en hamburgare när man är på språng någonstans. Hamburgaren har också kommit in på finare restauranger som serverar lyxiga högrevsburgare.

 

Stockholms bästa burgarhak finns på Östermalm

Vill man ha en vällagad hamburgare i Östermalm då är https://www.ostermalmsgrillen.se/ ett givet val att gå till. Där komponerar de nystekta och saftiga hamburgare med precis de tillbehör du önskar.  Dofterna som sipprar ut från grillen gör att det vattnas i munnen och kurrar i magen utan att man ens ser maten. De olika menyerna har något som lockar varje gourmand. Det finns även hamburgare för de som äter vegetariskt eller veganskt om man så önskar. 

Snygga lager på lager-hamburgare gör att även ögat kan njuta av maten. Det är ljuvligt att ta ett sprött, alldeles nyfriterat, pommes frites i munnen. Därefter en tugga av den välsmakande burgaren och man möts av ett ljuvligt välbehag i munnen. När man beställer sin mat kan man välja om man vill sitta vid grillen och äta, eller ta med maten hem.

Fler nyheter