Det fantastiska italienska köket

25 november 2019
admin

När det är dags att välja vad man ska äta går det att hitta inspiration i världens alla hörn. Ibland är man sugen på mat som härstammar från Kina eller Thailand, ibland känns svensk husmanskost som det godaste alternativet, men oftast hör man människor prata om deras sug efter just italiensk mat. I det italienska köket finns smaker från basilika, pinjenötter, pasta, parmaskinka, soltorkade tomater och parmesan. Norra Italien sammankopplas ofta med en mildare kryddning och rätter som exempelvis risotto. Södra Italiens kök beskrivs ofta som mer inriktade på örtkryddor, oliver och olivolja.

 

 

Det italienska köket är mer än pizza och pasta

 

Så vad kan vara härligare än att besöka en italiensk restaurang när helgen kommer? Att njuta av klassiska italienska rätter lagade på färska och noga utvalda råvaror. Pizza och pasta är fantastiskt gott, men det italienska köket består givetvis av mer än just dessa två komponenter. Vad sägs om oxfilé marinerad i rött vin med apelsinsås, ugnsbakat lamm med potatismos, Risotto med Karl Johan-svamp, skogssvamp, tryffel och vitt vin? Det italienska köket erbjuder en explosion av olika härliga smaker och dofter. Mozzarella, vin som Chianti och espresso är saker vi ofta förknippar med Italien.

 

För pizza och pasta-älskaren

 

För den som vill njuta av pizza eller pasta finns det italienska restauranger som serverar dessa rätter med en otrolig lyx! Det är långt ifrån smakerna man erbjuds på den lokala pizzerian. Pastor med säsongstryffel, skaldjur, vitt vin, vongolemusslor och mycket mer.  Pizzorna toppas med buffalomozzarella, fårost, spenat, färsk basilika och andra smakrika toppings. Ta med din partner, vän, mamma eller barn, eller varför inte allihop på en smakrik och mysig kväll i lyxig Lady och Lufsen-anda! I stockholm finns en italiensk restaurang som kan erbjuda en fantastisk smakupplevelse och mysig stund, här kan ni läsa mer: https://www.ciaociaoiv.com/

Fler nyheter