En smak av livets goda

02 januari 2020
william_eriksson

Det är bara struntprat att man måste vara vinkännare för att kunna njuta av viner. Intressant nog så har intresset för vin ändå ökat lavinartat de senaste åren. Därför är det inte så konstigt att fler och fler restauranger väljer att fokusera på att erbjuda ett större utbud av viner. De kallar sig allt oftare vinbarer, men är egentligen inte särskilt annorlunda från en vanlig Restaurang i Gävle eftersom de också har varmrätter och annan mat. Även andra drycker går att beställa, men det är ett ställe att börja på för de som vill lära sig mer.

 

Det ska kännas rätt

Det är viktigt att miljön stämmer på en vinbar. Inredningen, musiken och personalen spelar såklart stor roll. Hur ska du då veta om en vinbar är trovärdig eller inte? En sak som du kan läsa om på deras hemsidor är storleken på deras utbud, och främst om deras vinkällare. Vissa vinbarer låter dig till och med besöka deras vinkällare för de som är riktigt entusiastiska och nyfikna. Etablerade vinbarer har varit vinkännare sedan länge och skriver gärna om sin historia på hemsidan. Det brukar vara ett gott tecken på att de är kunniga.

 

 

Bli vinkännare på en timma!

Har du testat på vinprovning? Det är ett bra sätt att bli mer bekant med olika vinsorter samtidigt som du lär känna andra likasinnade. Förutom vin brukar det även serveras ost, väl tempererad som det bör vara under en vinprovning. Många vinbarer erbjuder vinprovning flera gånger i månaden. Det har visat sig vara populärt och lockar många amatörer. Stämningen är alltid på topp och brukar vara väldigt givande tycker de flesta. Ge det en chans, så kanske även du kan bli en skicklig vinkännare, samtidigt  som du stiftar bekantskap med andra. Lär er av varandra och låt vinet och smakerna flöda.

Fler nyheter