Från en italiensk restaurang till semester i Italien

07 juni 2022
Mikael Barani

editorial

Det börjar närma sig semestertider och frågan är vad man ska hitta på i år. Nu när i varje fall Europa har öppnat upp är det ju läge att besöka något annat land och få en dos av sköna kulturella upplevelser i kombination med lite sol. 
Att resa till Medelhavet är ju en klassiker. Vilket som helst av länderna därnere är ju givna semestermål för den soldyrkande nordbon. Här får man sig en dos av energi och den sköna livsstil som ofta kommer med att bo i Europas soligaste region.

Sommar i solen

För att inte tala om den man som man kan få uppdukad hos våra sydeuropeiska grannar. För är det inte just därför vi går till en italiensk restaurang här i den fjällhöga nord? Att få njuta av en riktigt välgjord pasta med en god sås, det är något av himmelriket. 

Det är viktigt att unna sig sådan vardagslyx. Livet blir liksom lite extra, extra då. Man blir påmind om att det finns en värld utanför ”the daily grind” som det heter på engelska.

italiensk restaurang

Utan dessa upplevelser tenderar livet att kännas lite trist och tråkigt. Det behövs liksom toppar för att motverka de dalar som oundvikligen dyker upp i tillvaron. Annars blir allt bara en grå massa som gör livet till ett enda långt… streck.
Unna dig därför lite italienskt på Ciao Ciao Quattro. Att sitta i gott sällskap och njuta av en bit mat tillsammans är sällan något som du ångrar.

Sedan kan du börja planera inför sommarens utflykter, oavsett som de blir till området kring Medelhavet eller närmare än så. Det finns trots allt en oändlig mängd alternativ för den som vågar prova på något nytt.
Varför inte passa på att upptäcka någon av de många sjöar som finns i vårt avlånga land? Äventyret väntar alldeles runt hörnet.

Fler nyheter