Hur hittar man bra husmanskost nu för tiden?

17 oktober 2021
patrick_pettersson

editorial

Att det ska vara så himla svårt att få tag på hederlig gammal husmanskost när man ska gå ut och äta. Istället för restauranger som serverar klassiska svenska maträtter som pannbiff, köttbullar med mos, kåldolmar eller fläskpannkaka så hittar man helt andra grejer. Som pizzerior och kebabhak. Falafel, vad är det egentligen? Det låter som en frukt. 

Mexikanskt och indiskt ska vi inte ens tala om. Med så mycket kryddor får man väl sitta på toaletten i en vecka efteråt. Nej, det enda som duger är vanlig husmanskost. Man ska inte ändra på ett vinnande koncept, och är det någonting som är ett vinnande koncept så är det trots allt den mat som man är van vid sedan tidigare. 

Husmanskost har man väl ätit i hundratals år i Sverige. Varför skulle man sluta bara för att kebab helt plötsligt finns på menyn? Nej, mer ärtsoppa och falukorv till folket. Låt dem äta sådant man blir stor och stark och kan gå i Folkets park av.

 

Det finns om du letar

Så, varför är det så svårt att hitta restaurangerna som erbjuder klassisk husmanskost? Nåja. Så så svårt är det faktiskt inte. Åtminstone inte om man i alla fall anstränger sig att googla lite. Låter även det för jobbigt? Visst, du ska väl få en genväg här då. Det finns en hemsida som heter restauranghubertus.se som beskriver en restaurang som serverar sådan husmanskost du förväntar dig kunna få. Direktlänken hittar du här: https://www.restauranghubertus.se/.

Sluta nu att klaga på att du inte hittar restauranger som serverar husmanskost. De finns. Det gäller bara att leta lite grann. Annars kan du ju alltid laga din egen mat hemma. Då kan du äta falukorv, ärtsoppa och rotmos varenda dag om du vill. En kebab eller taco behöver aldrig ligga på tallriken i din matsal.

Fler nyheter