Ingen går på kondis längre

31 oktober 2019
admin

Nej det gör vi faktiskt alldeles för sällan, går på kondis alltså. Eller konditori som det heter. Visst gör vi väl det? Vi unnar oss alldeles för sällan en smaskig bakelse eller en smarrig tårtbit på ett konditori. Det blir ju en slags lyx i vardagen så att säga, det borde fler göra oftare. Det är ju väldigt mysigt att få beställa sig något gott som man inte bakar eller äter särskilt ofta, eller hur? Visst, vi handlar kex eller bullar på affären när vi är och handlar och så fikar ju vi svenskar ganska mycket. Men inte konditoribesök, det är inte längre prioriterat. 

 

Konditori som bakar med kärlek

När man kommer in på ett konditori så känner man riktigt den där härliga atmosfären, om det nu är ett bra sådant vill säga. Alla nybakta frallor, bröd, tårtor och kakor som de bullat upp med i små fönster för oss att välja bland. Man vet ju nästan inte ens var man ska börja eller vad man vill ha när det finns så mycket att välja på. På konditori i Huddinge finns det utsökta bakverk och en inbjudande atmosfär som gör att man vill stanna länge och njuta av det man beställt.

 

 

Tårtbeställning

De allra flesta konditorier erbjuder avhämtning av tårtor, man får alltså beställa vilken typ av tårta som man vill ha ett par dagar i förväg och sedan hämta den när man ska ha kalas kanske. Bagare som arbetar på konditori brukar göra de allra finaste och smaskigaste tårtor du kan tänka dig. Det brukar även gå att göra tårtor med olika bilder på, om man nu är intresserad utav det. Kanske till en student med bild på studenten i fråga, eller varför inte till ett barnkalas? Det brukar finnas gott om barnmotiv och tårtor i alla möjliga färger som tilltalar barnen allra mest. 

Fler nyheter