Örtapotek runt omkring

16 november 2019
admin

Naturen vimlar av fantastiska örter att ta vara på. De flesta örter är bäst att skörda på våren eller sommaren men det går utmärkt att torka dem för att sedan kunna användas året runt. En otroligt nyttig ört som brukar växa som ogräs under våren är nässla och det är de späda nya bladen som innehåller mest näring. Nässlorna är rika på vitamin C, järn och andra nyttiga mineraler. Denna ört lämpar sig bra till kvinnor då de ofta behöver extra järn under en del perioder. Nässlor är en riktigt energibomb så det är inte så konstigt de får kallas superfoods.

 

Tillskott

Det är inte alla som har den möjligheten att gå ut i sin trädgård för att plocka örter och då är det bra att det finns många olika sorter i butiken att köpa. Örter säljs både som en färskvara som är trevligt att ha i sin mat och det finns även smarta örtkapslar man kan ta som tillskott. Örtkapslar innehåller rikligt med mineraler och vitaminer så de kan tillföra mycket till kroppen. De kan skydda mot magbesvär och förkylningar. Så varför inte boosta dig med örter inför den kalla vintern. Då behöver vi alltid lite extra vitaminer!

 

Örter i mat

Det är så gott med örter i maten. Det kan vara som topping på din pastarätt eller varför inte prova i en hälsodrink! Att starta dagen med en hälsodrink är toppen och riktigt sätter fart på dig. En god blandning är banan, spenat, ingefära och persilja. Denna drink är grön och en utmärkt energiboost på morgonen. Att koka te på örter är också gott och värmer skönt om man är förkyld. Ett te på timjan är bra vid förkylning och med lite honung i blir det lent i halsen. Alla örter har olika läkande egenskaper och kan göra underverk!

Fler nyheter