Samhällets kostsammaste enskilda åkomma

05 februari 2020
patrick_pettersson

Alla har vi någon gång haft smärta i ländryggen och faktum är att Ryggsmärtor är samhällets mest kostsamma enskilda åkomma. Hur kommer det sig då att så många av oss någon gång i livet lider av smärta i ryggen? Orsakerna är många och varierar från person till person. Några anledningar kan vara allt från felaktig hållning och dålig arbetsmiljö till psykiska belastningar eller vantrivsel. Ofta är nämligen fysiska smärtor kopplat till vårt psykiska tillstånd. Detta bortser vissa ifrån, vilket enligt en kiropraktor är helt fel, då en kiropraktor alltid ser problemet ur ett helhetsperspektiv.

 

Vart ska man vända sig?

Det finns olika inriktningar inom vården där var skrå ser problemet ur sitt eget perspektiv. All heder till den svenska sjukvården, men åker du exempelvis till vårdcentralen vid ryggont så har du dessvärre åkt fel. Vid smärtor i kroppen bör du uppsöka en expert på allt som har med rörelseapparaten att göra, vilket du får om du exempelvis besöker en kiropraktor. Det som är en fördel om du besöker en kiropraktor är att du får en helhetsbedömning om vilka faktorer som kan ligga bakom problemet. Men du får också veta hur du själv kan undvika och förebygga återkommande smärta, via exempelvis rehab-övningar och ergonomi.

 

 

Personlig vård

Besöker du en kiropraktor får du personlig vård när den är som bäst. En kiropraktor ser varje individ som helt unik och utgår till 100% just från dig och dina levnadsvanor. En kiropraktor använder sig av en mängd metoder och tekniker för att återupprätta funktion i muskler, leder, bindväv och nervsystem. Kiropraktorn är expert på detta och kan varenda en av kroppens cirka 650 muskler och dess funktioner. En kiropraktor har som främsta mål att lindra dina smärtor och för därför protokoll och hjälper dig hela vägen tills du är symtomfri. Jobbet slutar alltså inte efter din behandling, utan pågår hela tiden.

Fler nyheter