Se över tänderna hos Tandläkare i Järfälla

29 juni 2022
patrick_pettersson

editorial

Har du koll på dina årliga besök hos tandläkaren? Ett år går alldeles för snabbt och man glömmer lätt bort att boka en ny tid till tandis. När man är ung får man ofta en kallelse. Denna kallelse får man själv komma ihåg när man är äldre. Tänderna är väldigt viktiga att se över med jämna mellanrum. Allt för att förhindra stora problem med tänderna, så vet du att du inte varit hos tandläkaren på länge, ring och boka en tid snarast. 

Det är rekommenderat att man ska gå till tandläkaren en gång om året. Även fast det känns bra i munnen, så kan du ha tandsten eller början på karies som snabbt blir värre. Tandsten kan ge infektioner i munnen. Så det är bäst att ta bort den direkt. Dessutom arbetar tandläkare även förebyggande. Det innebär att de fixar till saker som de ser kan bli ett problem i framtiden. Det lönar sig alltid att gå till tandläkaren i rätt tid. 

 

Tandläkare

 

Mycket gör du hemma själv

Det går inte att förneka att tandläkare i Järfälla kan göra underverk för tänderna. Men trots det gör man faktiskt väldigt mycket själv. Att du sköter tänderna hemma är otroligt viktigt. De ska borstas minst två gånger per dag. En bra idé är att lyssna på en låt samtidigt, så att du borstar dem länge nog. Tandtråd är minst lika viktigt att använda sig av. Det är för att komma åt på alla ställen som tandborsten inte når. 

Sköter du tänderna hemma, så slipper du förhoppningsvis problem med tänderna. Såklart behöver man ändå gå till tandläkaren. Karies kan vara lurig och greppa tag i det lilla den kan. Hos https://www.magicaldental.se/ ser man till att ta bort karies och tandsten som kan ställa till med problem i munnen, även om det är i förebyggande syfte.

Fler nyheter