Ta hand om din munhälsa

12 februari 2020
jonas_olsson

Det är viktigt att ta väl hand om sina tänder och sin munhälsa, det vet vi alla eller hur? Tänderna de ska borstas varje dag, morgon och kväll för bästa resultat. Det ska gärna sköljas med någon typ av fluorskölj och det är även bra om man ser till att använda tandtråd då och då för att få bort smuts mellan tänderna som inte tandborsten kan få bort. Något som många inte tänker på är att det kan vara bra med ett besök hos en tandhygienist ibland också. Ofta går man till sin tandläkare, men en tandhygienist arbetar på ett lite annat vis än dessa. 

 

Hitta din tandhygienist

Att man passar ihop med den som ska in och gräva i munnen på en kan vara en fördel för att man ska känna sig trygg och avslappnad när man går till tandläkaren. Personkemin kan vara helt fel och man kanske inte alls känner sig lugn med att gå till en viss vårdgivare. Det gäller att hitta en tandläkare eller tandhygienist som man trivs med och som gör att man känner sig avslappnad med att komma dit. Letar ni efter en bra tandhygienist på Odenplan? Kolla online för att se vad som finns att tillgå i just det området.

 

 

Preventivt arbete

En tandhygienist arbetar lite annorlunda än en tandläkare. De har båda hand om personers munhälsa och arbetar för en frisk mun, med arbetssättet är inte riktigt lika. En tandhygienist arbetar mera preventivt och förebyggande med patienternas munhälsa och tänder. Hos tandhygienisten kan man ta bort tandsten, beläggningar och även slipa ned tänder som är ojämna av fyllningar och lagningar till exempel. Tandhygienisten kan även polera och putsa upp dina tänder åt dig om man skulle vilja det. Hos denne kan man även få tips och råd för hur man ska sköta sina tänder på bästa sätt. 

Fler nyheter