Tandhygienist på Odenplan erbjuder behandlingar och ger goda råd som kan förbättra munhälsan

30 juni 2021
Cecilia_Olsson

Våra tänder utsätts dagligen för påfrestningar genom det vi äter och dricker, därför är det väldigt viktigt att man ger dem så bra skydd som möjligt. Det finns saker man kan göra själv för att ge sina tänder goda förutsättningar att hålla sig starka och friska. För att säkerställa att man vårdar sina tänder på bästa sätt och för att snabbt kunna åtgärda eventuella fel så bör man även komplettera sin egenvård med regelbundna besök hos tandhygienist.

Man kommer långt med egenvård

Något av det bästa man kan göra för sina tänder är att borsta dem noggrant i två minuter morgon och kväll med tandkräm som innehåller fluor. För att få bort alla bakteriebeläggningar som sätter sig på och mellan tänderna så bör man även använda sig av tandtråd, tandstickor eller dylikt. Ytterligare kompletteringar som kan ge tänderna extra skydd är användandet av munskölj som innehåller fluor samt att tugga fluortuggummi efter måltiderna under dagen.

Säkerställ god munhälsa genom besök hos experter

En tandhygienist kan som sagt se om något inte står rätt till och ge förslag på åtgärder för att stoppa en sjukdom från att utvecklas eller behandla problemet om det redan har gått för långt. Utöver det så kan tandhygienister avlägsna plack och tandsten som annars kan bidra till att sjukdomar utvecklas i munnen. Andra vanliga behandlingar hos tandhygienister är putsning och polering av tänder, något som kan ta bort missfärgningar och göra det lättare att hålla tänderna rena. 

Besök tandhygienist i Stockholm

Se till att sköta egenvården av tänderna bra och komplettera med regelbundna besök hos tandhygienist. Är du till exempel i behov av en undersökning eller behandling hos tandhygienist i Stockholm så kan du kontakta Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål på Odenplan, där arbetar duktiga och erfarna tandhygienister. På https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct går det att läsa mer om vad tandhygienisterna på Odenplan kan göra för dina tänder och din munhälsa. 

Fler nyheter