Tandläkare i Järfälla för god munhälsa

20 augusti 2021
jonas_olsson

Att du bör gå till tandläkaren ibland känner du säkert till, men vet du hur ofta du bör gå på en undersökning? Det som är avgörande är din allmänna tandhälsa och hur väl du sköter dina tänder. En del personer har större benägenhet att få tandsten än andra och det ökar risken för karies. Hur starka tänder du har är ärftligt och det är även det en faktor som avgör hur ofta du behöver gå till tandläkaren för undersökning eller förebyggande tandvård.

När du kommer till en tandvårdsklinik görs en individuell bedömning över hur ofta du behöver komma på en undersökning. För en del räcker det med ett besök vartannat år medan andra kan behöva återkomma varje halvår. Du får en rekommendation hur du bör göra men det är alltid du själv som bestämmer hur ofta du vill bli undersökt.

En tandläkare i Järfälla kan hjälpa dig till en god munhälsa med friska tänder. Där finns yrkeskvalificerade tandläkare med många års erfarenheter i olika behandlingar och rådgivning. 

 

 

En tandhygienist hjälper dig med förebyggande tandvård

Det är viktigt att ha en god munhälsa och det kan en tandhygienist hjälpa dig med. De rengör dina tänder och undersöker din mun för att leta efter tecken på inflammation, skada och sjukdomar. Du kan få hjälp med hur du ska sköta dina tänder på bästa sätt. Tandhygienisten arbetar tätt tillsammans med en tandläkare.

Estetisk tandvård

När vi möter någon är leendet och tänderna något av det första vi lägger märke till. Friska och vita tänder vill de flesta kunna visa upp för den vi talar med. Tänderna kan vara missfärgade och ibland kan sjukdom eller en olycka leda till en förändring hos tänderna som du inte tycker om. Vill du få ett vackert och hälsosamt leende kan du kontakta en tandvårdsklinik som utför kosmetisk tandvård.

Fler nyheter